Αποστολή Άνθρωπος

Τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013, οι Ροταριανοί Όμιλοι Αμαρουσίου, Πεντέλης, Χαλανδρίου και Ψυχικού είχαν την τιμή και τη χαρά να υποδεχτούν τους δημιουργούς της οργάνωσης “Αποστολή Άνθρωπος”.

Στην πολυομιλική συνεστίαση προς τιμήν της οργάνωσης, η κυρία Υπατία Δούση-Αναγνωστοπούλου, Διαχειριστής και Εκπρόσωπος της εταιρίας ανέλυσε τη δομή, το όραμα και την ουσιαστική βοήθεια που προσφέρει η οργάνωση σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και στην Πατρίδα μας.
Όλα ξεκίνησαν το 2008 μετά από ένα ταξίδι της κας. Δούση-Αναγνωστοπούλου στην Αιθιοπία. Κατά την επιστροφή της στην Ελλάδα, δημιουργήθηκε ο προβληματισμός για το αν υπάρχει η δυνατότητα βοήθειας μιας χώρας που το προσδόκιμο επιβίωσης είναι τα 55 έτη και αντιστοιχούν λιγότεροι από τρεις (3) ιατροί ανά 100.000 κατοίκους!

Το 2010 δημιουργήθηκε ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός με την ονομασία “Αποστολή Άνθρωπος” σκοπός του οποίου είναι η δωρεάν προσφορά ιατρικής βοήθειας σε άτομα ή πληθυσμούς που έχουν ανάγκη σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου, χωρίς καμία φυλετική, πολιτική, θρησκευτική ή άλλου είδους διάκριση. Ο παραπάνω σκοπός επιτυγχάνεται κυρίως μέσω της διοργάνωσης, χρηματοδότησης, υποστήριξης και εν γένει διευκόλυνσης ιατρικών αποστολών σχεδιασμένων με βάση τις τοπικές ανάγκες, σε διάφορα σημεία της γης.

Η Αποστολή «ΑΝΘΡΩΠΟΣ» δεσμεύεται να εξασφαλίσει αποτελεσματική ιατρική περίθαλψη και υποστήριξη όπου υπάρχει ανάγκη.
Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνει εθελοντικές αποστολές από ιατρικές ομάδες σε διάφορα σημεία της γης με σκοπό τη διάγνωση και θεραπεία ιατρικών παθήσεων προσφέροντας δωρεάν φροντίδα και μεταβιβάζοντας ιατρική γνώση και εμπειρία σε ειδικούς τομείς.

Η διδασκαλία νέων θεραπευτικών τεχνικών είναι πολύ σημαντική για την ανάπτυξη σύγχρονης ιατρικής περίθαλψης και αποτελεί από τους κύριους στόχους της Αποστολής «ΑΝΘΡΩΠΟΣ». Η εκπαίδευση ιατρών και νοσηλευτικού-παραϊατρικού προσωπικού παρέχεται είτε επιτόπου, είτε με την συνεχή υποστήριξή τους μέσω δημιουργίας ειδικών δικτύων συνεργασίας, γνωμάτευσης και αξιολόγησης ιατρικών εξετάσεων εξ’ αποστάσεως, είτε χρηματοδοτώντας την μετεκπαίδευσή τους σε κέντρα του εξωτερικού όπου αυτή η εκπαίδευση μπορεί να λάβει χώρα.

Τέλος, η δράση της εταιρίας περιλαμβάνει τη μεταφορά, δωρεά ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο προσφορά ιατροφαρμακευτικού υλικού και ιατρικών μηχανημάτων και την εκπαίδευση ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού στο χειρισμό των μηχανημάτων αυτών, καθώς και την εκπαίδευση και δημιουργία προγραμμάτων διαχείρισης συστημάτων υγείας και νοσοκομείων.

Το όνομα της οργάνωσης εκφράζει την ουσία του σκοπού της, την προσφορά βοήθειας στον ΄Ανθρωπο, και δηλώνει την προσέγγισή της για την επίτευξη του στόχου μέσω της διοργάνωσης αποστολών για την ανακούφιση του συνανθρώπου.
Στην επιτυχημένη αυτή πολυομιλική συνεστίαση, παρευρέθησαν ως επίτιμοι προσκεκλημένοι η κα. Μαριάννα Καλοειδά , εψηφισμένη Διοικητής της περιφέριας 2470 για το έτος 2014-2015, Ο αξιότιμος Δήμαρχος Αμαρουσίου, κος. Γεώργιος Πατούλης, ο Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Αθηναίων – Μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής Ε.Δ.Σ.Ν.Α κος Χρήστος Τεντόμας καθώς και ο Σύμβουλος Πρωθυπουργού – Υποψήφιος Βουλευτής Β’ Αθηνών, αξιότιμος κος. Νικόλαος Κωστόπουλος.

Ιδιαίτερης μνείας χρήζουν οι Πρόεδροι των Ροταριανών Ομίλων που διοργάνωσαν με απόλυτη επιτυχία την εκδήλωση.
Συγκεκριμένα:

  • Ο Πρ.Κωνσταντίνος Δερβινιώτης του Ρ.Ο. Αμαρουσίου
  • Ο Πρ.Μαρούλης Αύγουστος του Ρ.Ο. Πεντέλης
  • Η Πρ.Οικονόμου Μαρίζα του Ρ.Ο. Χαλανδρίου
  • Ο Πρ.Φαρμάκης Τάκης του Ρ.Ο. Ψυχικού