Γεράσιμος Κουρουκλής

Οι Ροταριανοί Όμιλοι Αμαρουσίου, Κηφισιάς-Εκάλης, Κηφισιά-Κεφαλάρι, Πεντέλης, Χαλανδρίου και Ψυχικού πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 12 Μαΐου 2014 κοινή πολυομιλική συνεστίαση προς τιμήν του κου Γεράσιμου Κουρούκλη Προέδρου του Εθελοντικού Οργανισμού «Γραμμή Ζωής 10-65» το γνωστό σε όλους “Silver Alert”.

Ο κος. Γεράσιμος Κουρούκλης μίλησε με θέμα: ‘Ο Εθελοντικός Οργανισμός Γραμμή Ζωής 10-65 & η καινοτομία “Red Button” τηλεειδοποίησης και βοήθειας στο σπίτι’

Η «Γραμμή Ζωής», είναι Μη Κερδοσκοπικός Εθελοντικός Οργανισμός.
Ιδρύθηκε τον Μάιο του 2006 από τον Γεράσιμο Κουρούκλη, πλαισιωμένο από μία ομάδα ανθρώπων με επιστημονική γνώση και εμπειρία στο χώρο της κοινωνικής μέριμνας, της σωματικής και ψυχικής υγείας, ευαισθητοποιημένους από τα υπάρχοντα προβλήματα στην οργανωμένη και ουσιαστική στήριξη των ηλικιωμένων.

Η Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1065 έχει δοθεί στη διάθεσή της ΜΚΟ Γραμμή Ζωής από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και συμβάλει θετικά σε περιστατικά αναγγελίας εξαφάνισης ηλικιωμένων αλλά και σε περιστατικά καταγγελίας κακομεταχείρισης, κακοποίησης ή παραμέλησης ηλικιωμένων.