Γιώργος Ξηραδάκης

Ο Ροταριανός Όμιλος Αμαρουσίου σε συνεργασία με τους Ροταριανούς Ομίλους Αθηνών – Νότου Αθηνών-Φιλοθέης και Πεντέλης πραγματοποίησε πανηγυρική εκδήλωση, τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017, στο ξενοδοχείο Civitel Olympic, προς τιμή του κ. Γιώργου Ξυραδάκη, Πρόεδρο του International Propeller Club of United States of America του Πειραιά και Ιδρυτή και Διευθύνων Σύμβουλος της XRTC Business Consultants.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Δήμων και Περιφερειών (CEMR),και Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, επίτιμο μέλος του Ροταριανού Ομίλου Αμαρουσίου όπως επίσης και ο Πρόεδρος του American Hellenic Institute, Inc. (AHI) κ.Νικ Λαρυγγάκης.
Στη συνεστίαση που ακολούθησε, μετά το δείπνο της συναδέλφωσης και των ανακοινώσεων της Γραμματείας η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ομιλία του κ. Ξηραδάκη με θέμα:

“Ελληνική Ναυτιλία-Το Παγκόσμιο Ελληνικό Οικονομικό Θαύμα» .

“Σας ευχαριστώ θερμά για την εξαιρετική τιμή αυτής της εκδήλωσης. Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής, που βρίσκομαι ανάμεσά σας. Ανάμεσα σε ανθρώπους που διακρίνονται στον επιχειρηματικό και επαγγελματικό, αλλά και στον κοινωνικό στίβο. Παρά την δεινή οικονομική κατάσταση η Ναυτιλία παραμένει ένας από τους δύο πυλώνες της Ελληνικής οικονομίας. Ο κλάδος της Ναυτιλίας των μεταφορών και των Logistics που απαριθμεί περί τις 700 Ναυτιλιακές Επιχειρήσεις 400 Ναυλομεσιτικές επιχειρήσεις και περί τις 600 επιχειρήσεις Μεταφορών και Logistics αποτελεί τη μεγαλύτερη συγκέντρωση επιχειρήσεων αυτού του τομέα στον κόσμο. Η Ελληνική πλοιοκτησία δια της υπογραφής συνυποσχετικού οικειοθελούς συνεισφοράς με το Ελληνικό Δημόσιο άρχισε το 2014 να εισφέρει ποσό ύψους 420 εκατ. ευρώ η καταβολή του οποίου θα ολοκληρωθεί σε τέσσερα χρόνια. Η συνεισφορά της Ναυτιλίας στο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν υπολογίζεται ότι ξεπερνά το 7.5% συνυπολογισμένων και όλων των επιχειρήσεων που είναι αλληλένδετες με τις δραστηριότητες αυτές. Κοινή και ακόμη σημαντικότερη, ίσως είναι η προσπάθεια να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο αύριο”.

Η πολύ πετυχημένη εκδήλωση των Ροταριανών Ομίλων, έκλεισε με την τιμητική βράβευσή του ομιλητή από τον Διοικητή της 2470 Ροταριανής Περιφέρειας (Νότια Ελλάδα) Ροτ. Απόστολο Μαμάτα και τους Προέδρους των Ροταριανών Ομίλων Αθηνών-Νότου Αθηνών-Φιλοθέης Πεντέλης και Αμαρουσίου κ. Ευτύχη Ζάρκο Χρήστο Φασλή, Έλσα Απέργη και Άγγελο Καρμανιόλα παρουσία των Πρώην Διοικητών της 2470 Ροταριανής Περιφέρειας (Νότια Ελλάδα) Ροτ. Λορέντζο Χαζάπη, Μάρης Δεληβοριά και Κατερίνας Κοτσαλή-Παπαδημητρίου, ο πβ. Διοικητής Παναγιώτης Κατρούγκαλος , Αλέκα Χαζάπη και Μαγιόρκα Τριανταφύλλου τον Πρόεδρο Ρ.Ο Χαλανδρίου Άκη Σαραντόπουλο πολλών αξιωματούχων του Ρόταρυ και πολλών προσκεκλημένων, ανάμεσά τους η καθηγήτρια Δρ. Αγνή Βλαβιανού-Αρβανίτη ιδρύτρια της Διεθνούς Οργάνωσης Βιοπολιτικής τον Regional Vice President Southern Europe & Africa κ. Κώστα Ρόκκο και οι εκδότες Δημήτρης Γκόρης Who is Who και Διονύσης Πολίτης Libertypress και η Μελίνα Ξηραδάκη.