Δήμητρα Νούση

Την Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013, οι Ρ.Ο. Αμαρουσίου και Ψυχικού πραγματοποίησαν κοινή συνεστίαση με θέμα “Οι δράσεις του κέντρου Κ.Υ.Α.Δ.Α. και πως μπορούμε να συμβάλουμε”.
Προσκεκλημένη, η Διευθύντρια του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, κα.Δήμητρα Νούση.

To Κ.Υ.Α.Δ.Α. παρέχει καθημερινά φαγητό σε άπορους και άστεγους Έλληνες και αλλοδαπούς. Το φαγητό διανέμεται δύο φορές ημερησίως, στις 12:00 το μεσημέρι και στις 16:30 το απόγευμα. Η προσφορά των εθελοντών στο πρόγραμμα είναι η διανομή φαγητού κατά τη διάρκεια της σίτισης, καθώς και ο καθαρισμός του προαυλίου χώρου. Οι εθελοντές απασχολούνται στο πρόγραμμα σε καθημερινή βάση ή σε βάρδιες από τις 11:00-14:00 και από τις 16:00-18:00, όλες τις ημέρες της εβδομάδας.

Οι εθελοντές βοηθούν στη συλλογή και το διαχωρισμό των ρούχων, (καινούρια-μεταχειρισμένα), από εταιρείες και ιδιώτες, την ταξινόμηση των ειδών, (παιδικά-γυναικεία-ανδρικά), καθώς και ο καθαρισμός του χώρου. Συλλογή και ταξινόμηση ρούχων και κλινοσκεπασμάτων γίνεται σε διάφορους χώρους του Κ.Υ.Α.Δ.Α.
Επίσης, προσφέρουν εθελοντική εργασία σε διάφορες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε χώρους εντός και εκτός Κ.Υ.Α.Δ.Α. (π.χ. bazzar βιβλίου)
Το Κ.Υ.Α.Δ.Α. παρέχει τρόφιμα σε άπορες οικογένειες δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη-Πέμπτη). Οι εθελοντές βοηθούν στην παραλαβή ειδών (τρόφιμα, ρούχα, παιχνίδια), στην κατανομή στα καλάθια και στην διανομή στους δικαιούχους.