Κοπή Πίτας Ρ.Ο. Αμαρουσίου 2017

Σε ζεστό κλίμα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου και ώρα 21:00 η συνεστίαση προς τιμήν της Ροτ. Αγγελικής Παππά, CEO του Ι love dyslexia FL School και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των ομίλων Interact, Rotaract και Rotary Αμαρουσίου στο ξενοδοχείο Civitel Attik στο Μαρούσι.

Στη πρώτη επίσημη συνεστίαση του Ομίλου Ιnteract Αμαρουσίου που ακολούθησε  μετά το δείπνο της συναδέλφωσης και των ανακοινώσεων της Γραμματείας, πραγματοποιήθηκε η εισδοχή ενός νέου μέλους στον όμιλο Ιnteract, του Οδυσσέα Ρίζου. Το νέο μέλος παρουσίασε η ταμίας Μαρία Μιχοπούλου και το ροταριανό σήμα κομβιοδόχης επέδωσε ο ΠρΔ τις 2470 Διεθνής περιφέρειας ροτ. Ιωάννης Μαυρούλιας.

Το Ιnteract είναι ένας Ανθρωπιστικός Όμιλος για νεαρά άτομα ηλικίας 12-18 χρόνων. Οι Όμιλοι Ιnteract υποστηρίζονται από Ροταριανούς Ομίλους και τους προσφέρουν καθοδήγηση, κάθε Όμιλος Ιnteract όμως είναι αυτόνομος και αυτοδιοικούμενος. Οι στόχοι του Ιnteract περιλαμβάνουν την ανάπτυξη δεξιοτήτων ηγεσίας και ακεραιότητας, την εκδήλωση διάθεσης βοήθειας και σεβασμού προς τους άλλους, την κατανόηση της ατομικής ευθύνης και της σκληρής εργασίας και την προαγωγή της διεθνούς κατανόησης και καλής θέλησης.

Πέρα από τις καθιερωμένες ευχές που ανταλλάσσονται κάθε χρόνο φέτος είχαμε την ιδιαίτερη τιμή και χαρά να τιμήσουμε την Πρέσβειρα της Ιαπωνικής Ομοσπονδίας καράτε για τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2020 στο Τόκυο και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια  Τζωρτζίνα Ξένου, πρωταθλήτρια στη ζωή και το καράτε ηλικίας μόλις 19 ετών, από τον Πρ.Δ τις 2470 Διεθνής περιφέρειας ροτ. Ιωάννη Μαυρούλια, της Πρόεδρου του ομίλου Ιnteract Αμαρουσίου Αναστασία Καρμανιόλα και της Προέδρου Ροταράκτ Ξένια Παπακούλα, παρουσία του Προέδρου Rotary Αμαρουσίου, Άγγελο Καρμανιόλα.

Η Τζωρτζίνα μετά από μία περιπέτεια υγείας μόλις στα 13,5 χρόνια της, την οποία και ξεπέρασε, αποτελεί σήμερα παράδειγμα δύναμης και έμπνευσης.

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζουν στα λόγια του επί χρόνια Ροταριανού προ-προ διοικητή Ιωάννη Μαυρούλια τόσο προς την Τζωρτζίνα Ξένου όσο και στο νέο αίμα του Ιnteract.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ομιλία της ροτ. Αγγελικής Παππά, εκπαιδευτικού,  με θέμα «Eat the book project»: όταν οι μαθητές γίνονται οι πρωταγωνιστές της αλλαγής του κόσμου.

«Η Ελλάδα είναι ένα παιδί που έχει μεγαλύτερη ανάγκη από κάποια άλλα παιδιά που μπορεί να λέγονται Σουηδία ή Αγγλία. Είναι ένα παιδί που αν το φροντίσεις και αν το αγαπήσεις, μπορεί να βοηθήσει όλο τον κόσμο. Αν θες να ζήσεις το νόημα της ζωής, αξίζει να προσπαθήσεις και να παλέψεις για κάτι μεγαλύτερο από εσένα. Εγώ είμαι ένα τίποτα, αλλά το ιδανικό που υπηρετώ είναι τεράστιο και αμέσως μου δίνει αξία. Μπορεί να πονάω, να στερούμαι, να αδικούμαι, να θυμώνω, αλλά δε σας κρύβω ότι η ευγνωμοσύνη και η αγάπη είναι το κυρίαρχο συναίσθημα που με κατακλύζει καθημερινά και από αυτό ορίζω τελικά τις πράξεις, τις σκέψεις και τα λόγια μου. Όπως έλεγε και ο Πλάτωνας, το σκοτάδι που φοβάται ένα παιδί δεν πρέπει να μας κάνει να ντρεπόμαστε, είναι λογικό, αυτό που θα έπρεπε να μας προβληματίζει είναι η αδυναμία μας να τραβήξουμε προς το φως. Χωρίς να κρίνω λοιπόν κανένα και τις επιλογές του, θα έλεγα απλά στους νέους ανθρώπους πως κάποτε μπορεί να μετανιώσουν που το δεκανίκι του ΕΓΩ τους ήταν τελικά πιο βολικό από το να παλέψουν για κάτι ανώτερο από τους εαυτούς τους. Παρ’ όλα αυτά έχω απόλυτη κατανόηση στις επιλογές όλων, όλα για κάποιο λόγο γίνονται και αυτός είναι πάντα η αγάπη. Το παν και τα πάντα εν τρισί όρισται», ψυχή λοιπόν, πνεύμα, σώμα, που όταν καλλιεργηθούν θα ανοίξουν το δρόμο στον άνθρωπο να φτάσει στην αλήθεια- το φως και την αγάπη. Και ο τρόπος να το θυμηθούμε είναι η αγάπη, η αυτογνωσία και η διδαχή της. Εύχομαι κάθε επιτυχία στο κοινωνικό έργο του Ομίλου του Ιnteract και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα με βρείτε πρόθυμη αρωγό και συμπαραστάτη, σε κάθε σας πρωτοβουλία.»

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι μας τιμήσαν με την παρουσία τους  σε αυτή την τόσο σημαντική βραδιά τον Πρ.Δ τις 2470 Διεθνής περιφέρειας ροτ. Ιωάννης Μαυρούλιας τον Πρ.Β.Δ Παναγιώτη Κατρούγκαλο τον  Εκπρόσωπο διεθνούς. Ροταράκτ Περιφέρειας Λουκά Ζερδέ τους Ιντεράκτορες και Ροταράκτορες όπως επίσης ήταν κοντά μας πολλοί Ροταριανοί τον συγγραφέα Στέλο Συλιανού και την σύζυγό του Αθηνά τον Παναγιώτη Μωυσίδη και την Ντόρις Μωυσίδη-Καπάταη . Σας ευχόμαστε μια δημιουργική Ροταριανή Χρονιά.