Λεωνίδας Καβάκος

Το 3ο Διεθνές Masterclass Βιολιού και Workshop Μουσικής Δωματίου του Λεωνίδα Καβάκου
Ο Διεθνούς φήμης βιολονίστας Λεωνίδας Καβάκος πραγματοποίησε για τρίτη συνεχή χρονιά στην Ελλάδα το Διεθνές Σεμινάριο βιολιού και Workshop Μουσικής Δωματίου με ενεργούς συμμετέχοντες εξαιρετικά ταλαντούχους νέους από όλο τον κόσμο και ακροατήριο όλων των ηλικιών από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Ο Λεωνίδας Καβάκος, είναι ένας από τους πιο περιζήτητους βιρτουόζους βιολονίστες της εποχής μας. Έχει εμφανιστεί στα μεγαλύτερα διεθνή φεστιβάλ και έχει συμπράξει με τις μεγαλύτερες ορχήστρες του κόσμου, υπό τη διεύθυνση διάσημων μαέστρων. Εμφανίζεται τακτικά σε διεθνή φεστιβάλ μουσικής δωματίου και είναι ο πρώτος καλλιτέχνης που ορίστηκε ως «Κύριος Φιλοξενούμενος Καλλιτέχνης» της Ορχήστρας «Καμεράτα» του Ζάλτσμπουργκ, με την οποία εμφανίζεται ταυτόχρονα ως σολίστ και μαέστρος.

Ο Λεωνίδας Καβἀκος λαμβάνει διθυραμβικές κριτικές και βραβεία όπως το βραβείο «Gramophone Award-winning» που κέρδισε η πρώτη παγκόσμια ηχογράφηση της πρωτότυπης εκδοχής του Κοντσέρτου για βιολί του Sibelius. Με τις Σονάτες για βιολί του Μπετόβεν, ο Λεωνίδας Καβάκος ήταν υποψήφιος για το βραβείο Grammy 2014 στην κατηγορία της Καλύτερης Ερμηνείας Μουσικής Δωματίου/Μικρού Συνόλου.

Απευθυνόμενο σε ένα ευρύ φάσμα συμμετεχόντων, μεταξύ των οποίων επαγγελματίες μουσικοί, φοιτητές, μαθητές και μουσικόφιλοι, το Σεμινάριο του Λεωνίδα Καβάκου αποτελεί ένα σημαντικότατο γεγονός εκπαιδευτικού χαρακτήρα και καλλιτεχνικής αξίας με παγκόσμια απήχηση και μια μοναδική εμπειρία τόσο για τους συμμετέχοντες όσο και για τους ακροατές. Η εξαιρετικά θετική απήχηση του Σεμιναρίου το έχει καταστήσει ως ένα ευρέως διαδεδομένο γεγονός στο διεθνές μουσικό γίγνεσθαι. Φέτος οι συμμετοχές ήρθαν από Ιαπωνία, Αυστρία, Ελλάδα, Μεξικό, Αρμενία, Ολλανδία, Πολωνία, Νορβηγία, Γαλλία και Λετονία. Λόγω της μεγάλης προσέλευσης συμμετεχόντων από το εξωτερικό, προσκλήθηκαν και οι Πρέσβεις των διαφόρων χωρών, οι οποίοι τίμησαν το Σεμινάριο με την παρουσία τους. Το μεγάλο αυτό Καλλιτεχνικό και Εκπαιδευτικό γεγονός υποστήριξαν και τίμησαν με την παρουσία τους οι Πρόεδροι των ομίλων Rotary Club Αμαρουσίου, Κηφισιάς-Εκάλης, Ψυχικού και Χαλανδρίου.

Το 3ο Διεθνές Masterclass Βιολιού & Workshop Μουσικής Δωματίου του Λεωνίδα Καβάκου στην Αθήνα, διοργάνωσε και φέτος ένα από τα σημαντικότερα μουσικά ιδρύματα της Ελλάδας, το Ωδείο «Μουσικοί Ορίζοντες» στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», στις 30, 31 Μαΐου και 1η Ιουνίου 2014. Χορηγοί Επικοινωνίας ήταν: Νεριτ, ΒΗΜΑ, Αθήνα 9,84, elculture.gr, culturenow.gr, Πολύτονον, TaR, Αμαρυσία και Βορεινή εφημερίδα.

Γαϊτάνου Κρυσταλία – Υπεύθυνη Εκπαιδευτικού Προγραμματισμού
Χαλιώτη Μέμα – Υπεύθυνη Διοργάνωσης Πολιτιστικών Εκδηλώσεων
Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες-Καλλιτεχνικό & Πολιτιστικό Κέντρο www.wmo.gr