Μέμα Χαλιώτη

Τη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014, ο Ρ.Ο Αμαρουσίου με το Ρ.Ο Κηφισιά-Κεφαλάρι, παρουσία του εψηφισμένου Διοικητή της 2470 Ροταριανής Περιφέρειας για το έτος 2015-2016, ρ. Απόστολο Μαμάτα, βράβευσαν τον οχτώ φορές Paul Harris προ-πρόεδρο του Ρ.Ο. Αμαρουσίου, Ροταριανό Σπυρίδων Μιχόπουλο.

Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στο νεότερο μέλος του Ρ.Ο Αμαρουσίου, Μέμα Χαλιώτη η οποία παρουσίασε την επαγγελματική της δραστηριότητα:

Πιανίστα και μουσικοπαιδαγωγός, σπούδασε με υποτροφία ως παμψηφεί αριστούχος στο ελληνικό ωδείο Αθηνών. Συνεργάστηκε με το Ελληνικό Ωδείο Αθηνών και το Ελληνικό Ωδείο βορείων προαστίων ως καθηγήτρια πιάνου και από το 1998 ως το 2009 συνεργάστηκε με τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα, ως διευθύντρια του μουσικού τμήματος των Ε.Κ.Γ.

Έχει τιμηθεί με διάκριση από τον διεθνώς αναγνωρισμένο Έλληνα πιανίστα Γιάννη Βακαρέλη και έχει παρακολουθήσει σειρά από master classes με τους P.B. Skoda, N. Petrov και B. Ringeissen.

Πιανιστικά έχει συνεργαστεί με την Εθνική Λυρική Σκηνή, το σχήμα tango “flor de la piedra”, τον Γιάννη Μαρκόπουλο κ.α. Έχει διοργανώσει πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων μεταξύ των οποίων το 3ο Διεθνές Σεμινάριο Βιολιού του Λ. Καβάκου στην Ελλάδα, μουσικό αφιέρωμα στον Μίμη Πλέσσα, διήμερο εκδηλώσεων σε συνεργασία με τη Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, εκδηλώσεις σε συνεργασία με Δήμους κ.α.

Έχει έντονη ενασχόληση με τα κοινά ως Υποψήφια Βουλευτής στη Β’ Περιφέρεια της Αθήνας με τη Ν.Δ. Είναι εκλεγμένο μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., έχει διατελέσει Αναπληρώτρια Γραμματέας Εθελοντισμού & Μ.Κ.Ο, είναι μέλος του Τομέα Πολιτισμού, του Τομέα Παιδείας και Τομεάρχης στη Γραμματεία Γυναικείων θεμάτων της Ν.Δ. στον Τομέα «Γυναίκα και Παιδί».

Από το 2014 σπουδάζει «Ευρωπαϊκό Πολιτισμό» στο Τμήμα Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Σήμερα, συνεργάζεται με το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού «Μουσικοί Ορίζοντες», με την εφημερίδα ΒΟΡΕΙΝΗ και είναι Διευθύντρια Σύνταξης στη σελίδα Πολιτισμού gefira.gr.

]