Σεμινάριο Ροταράκτ – Μάρτιος 2017

Mε διοργανωτή το Ροταριανό Όμιλο Αμαρουσίου και τη συνδρομή της Περιφέρειας Ροταράκτ πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017 στο Ξενοδοχείο CIVITEL ATTIC στο Μαρούσι το προγραμματισμένο Σεμινάριο για το Ροταράκτ.
Το Σεμινάριο έγινε με βάση το καινοτόμο πρόγραμμα που ετοίμασε ο Εκπαιδευτής της Περιφέρειας πΔ Δημήτρης Τσιμπούκης. Διοργανώθηκαν συζητήσεις σε μορφή «στρογγυλής τραπέζης» σε 4 τραπέζια με διαφορετική θεματολογία, που το καθένα, αντλούσε τα δύο ερωτήματα-θέματα του από την συζητητική ενότητα που μόλις είχε αναπτύξει ο εισηγητής, συνολικά 3 συζητητικές ενότητες. Την ευθύνη διεξαγωγής της συζήτησης σε κάθε τράπεζα την είχε ένας Ροταράκτωρ πού έκανε την εισαγωγή
των δύο επί μέρους ερωτημάτων. Μετά 20 λεπτών συζήτησης, υπήρχαν διαθέσιμα 5 λεπτά για την εξαγγελία των συμπερασμάτων της συζήτησης στον Ολομέλεια.

Κατά πάγια τακτική της φετινής εκπαίδευσης εισηγητές να είναι από την ομόλογη Επιτροπή της Περιφέρειας και όχι τρίτοι, εν προκειμένω έκαναν εισηγήσεις ο Πρόεδρος πβΔ Δημήτρης Κόλλιας (Ρ.Ο Αθήνα-Ζάππειο) και τα μέλη Βούλα Πετιμεζά (Ρ.Ο Αθήνα-Ζάππειο) και Θωμάς Παπαγεωργίου (Ρ.Ο Ηλιούπολη) της Επιτροπής Ροταράκτ της
Περιφέρειας και οι οποίοι με τις ποιοτικές εισηγήσεις τους έδωσαν τροφή στα συζητητικά τραπέζια με εξαιρετικά αποτελέσματα όπως φάνηκε από την εξαγγελία τους στο τέλος.

Πέραν του εκπαιδευτού πΔ Δημήτρη Τσιμπούκη, παρόντες στο Σεμινάριο ήταν ο πΔ Μιχάλης Βαρότσος Συντονιστής των Προγραμμάτων Νέων Γενεών, ο εκπρόσωπος Ροταράκτ ρκτ. Λουκάς Ζερδές και ο πβΔ Παναγιώτης Κατρούγκαλος (Ρ.Ο Αμαρουσίου) γνωστός για την αγάπη και την φροντίδα του στο Ροταράκτ και άλλοι.

Ευχαριστώ θερμά τον Πρόεδρο του Ρ.Ο Αμαρουσίου Άγγελο Καρμανιόλα για την άψογη
οργάνωση και τον εκπρόσωπο ρκτ. Λουκά για την βοήθεια του, καθώς επίσης τον Εκπαιδευτή της Περιφέρειας, τον Συντονιστή της Επιτροπής και τους εισηγητές.