Όμιλος Interact Αμαρουσίου

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Ροταριανού Ομίλου Αμαρουσίου είχαν τη χαρά να υποδεχθούν επίσημα τα νέα μέλη του Ομίλου Ιντεράκτ Αμαρουσίου, κατά την διάρκεια της κοινής συνάντησης των δύο Ομίλων, στις 10 Οκτωβρίου 2016, στο ξενοδοχείο Civitel Olympic στο Μαρούσι, παρουσία του π. Διοικητή ροτ. Γιάννη Μαυρούλια, Ροταριανών, Ροταρακτόρων, των γονέων και πολλών προσκεκλημένων. Ο Όμιλος Ιντεράκτ Αμαρουσίου ιδρύθηκε το 2009, αλλά τα τελευταία χρόνια υπολειτουργούσε.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ροταριανού Ομίλου, την προηγούμενη Ροταριανή χρονιά, αποφάσισε να τον επαναδραστηριοποιήσει και το έργο ανέλαβε ο σημερινός Πρόεδρος Άγγελος Καρμανιόλας, με πρωτοβουλία του οποίου δημιουργήθηκε ο πυρήνας των νέων μελών του Ομίλου. Με τη συμμετοχή και άλλων Ροταριανών οι συναντήσεις ξεκίνησαν αρχές Ιουλίου και τον Σεπτέμβριο πραγματοποιήθηκε και η πρώτη δράση κοινωνικής προσφοράς του Ομίλου σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Θεραπευτικής Ιππασίας Ελλάδας, ένα σωματείο εθελοντικού, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με ουσιαστική κοινωνική δραστηριότητα, το οποίο προσφέρει τις υπηρεσίες του στα άτομα με αναπηρία ηλικίας 2 έως 70 ετών.

Το Ιντεράκτ είναι ένας Ανθρωπιστικός Όμιλος για νεαρά άτομα ηλικίας 12-18 χρόνων. Οι Όμιλοι Ιντεράκτ υποστηρίζονται από Ροταριανούς Ομίλους και τους προσφέρουν καθοδήγηση, κάθε Όμιλος Ιντεράκτ όμως είναι αυτόνομος και αυτοδιοικούμενος. Οι στόχοι του Ιντεράκτ περιλαμβάνουν την ανάπτυξη δεξιοτήτων ηγεσίας και ακεραιότητας, την εκδήλωση διάθεσης βοήθειας και σεβασμού προς τους άλλους, την κατανόηση της ατομικής ευθύνης και της σκληρής εργασίας και την προαγωγή της διεθνούς κατανόησης και καλής θέλησης.

Την ίδια ημέρα, ο Ροταριανός Όμιλος Αμαρουσίου, πραγματοποίησε την εισδοχή σαν νέο μέλος του, την εκπαιδευτικό Αγγελική Παππά.
Η Αγγελική Παππά είναι Πρέσβειρα Παιδείας της Ελλάδας, Varkey Teacher Ambassador & CEO του ‘i love dyslexia’ FL School.